Training Effectief en persoonlijk leiderschap

Download brochure

Meer informatie over deze training? Download de brochure. 

Meer inspireren en het verschil maken

Als leidinggevende word je geconfronteerd met uitdagingen. Collega’s, medewerkers en klanten stellen je op de proef. Je vraagt je af hoe je de effectiviteit van je leiderschap kunt versterken.

Draagvlak krijgen voor een voorstel waar je hard aan hebt gewerkt. Inspireren en het verschil maken in de verandertrajecten van de organisatie. Naast het managen ook leiderschap tonen op de momenten die er toe doen. 

In deze driedaagse training en twee individuele coachingsessies, leer je hoe je op belangrijke momenten overtuigender bent. Daarmee win je aan zeggingskracht en krijg je meer voor elkaar. Je kunt meer jezelf zijn in je functie, complexe situaties verlopen soepeler en je hebt handvatten hoe je leiderschap meer impact krijgt.

Er staat iets op het spel

Zowel voor jou als voor de organisatie staat er veel op het spel. Je overtuigingskracht om dingen voor elkaar te krijgen. Je persoonlijke integriteit en geloofwaardigheid. Het verandertraject tot een goed resultaat brengen.
Maar hoe kun je meer inspireren en ga je om met tegenstand? Hoe blijf je in contact in spannende situaties? Wat moet je doen in een nieuwe functie als je merkt dat je minder overtuigend bent en moeite hebt jezelf te zijn?

Op cruciale momenten spant het erom. Je wilt er met zelfvertrouwen staan met een helder verhaal dat aanspreekt. Je wilt in het gesprek zeggen waar het om gaat en toch in verbinding blijven. Je wilt zichtbaar worden in wat je vertellen hebt en je authenticiteit behouden.Dit soort vaardigheden heeft niet iedereen van nature tot zijn beschikking. Ze horen bij het ambacht van leidinggeven die gelukkig wel aan te leren zijn. Ze zijn te ontwikkelen met de benadering en de instrumenten die in dit programma aan bod komen..

Meer overtuigingskracht op cruciale momenten

De training effectief leiderschap leidt tot meer overtuigingskracht op belangrijke momenten zoals het brengen van voorstellen, het voeren van lastige gesprekken en leiden van bijeenkomsten. Daarmee win je ook aan zeggingskracht op andere momenten, je profileert je en krijgt meer voor elkaar.

Je kunt meer jezelf zijn in je rol, spannende situaties verlopen soepeler en je vergroot de impact van je leiderschap.

Dit programma is bedoeld voor directeuren, bestuurders, managers en projectleiders die effectiever willen zijn in hun persoonlijke interacties. Ze zijn nieuwsgierig hoe ze al oefenend hun talenten verder kunnen ontwikkelen. Ze hebben casussen uit hun praktijk die ze willen onderzoeken. Ze zijn geïnteresseerd om een volgende stap te zetten in de ambachtelijke kant van het leidinggeven. Ze willen graag uitgedaagd worden om andere aspecten van zichzelf te ontdekken. 

Oefenen en experimenteren met eigen praktijksituaties

Voorafgaand heb je naar aanleiding van enkele voorbereidingsvragen per mail, video of telefonisch contact met John Cornelissen zodat de training maximaal aansluit op jouw leervragen. De aaneengesloten driedaagse workshop (8 dagdelen) is afwisselend en dynamisch van opbouw met regelmatig momenten van reflectie en korte toelichtingen op het concept waarmee gewerkt wordt. Met de twee individuele coaching sessies geef je nog meer diepgang aan je leerproces. 

Oefenen en experimenteren met het op andere manieren verwoorden van jezelf en de interacties in je organisatie. Om daarmee meer ‘to the point’ te zijn. Geen kant en klare trucs. Geen casussen van anderen maar juist je eigen praktijksituaties om daarmee een volgende stap te zetten. 

In de training oefen je met de feedback en de suggesties die je krijgt. Zo ervaar je wat het effect op jou en de ander is.  Veilige werkatmosfeer en vertrouwelijkheid. We werken in een groep van maximaal 6-8 deelnemers. 

Unieke aanpak om het persoonlijke en het zakelijke effectief te combineren

Je werkt aan helderheid in de interactie om verbinding te kunnen maken. Je onderzoekt inspiratiebronnen en ervaringen om je authenticiteit op het spoor te komen en toe te passen in de werkpraktijk. Spreekoefeningen helpen je om je uitdrukkingsvaardigheid te vergroten.

Centraal staat het oefenen van een voorstel uit de eigen werksituatie aan de hand van een unieke methodiek om draagvlak bij gesprekspartners te krijgen. Er is ruimte voor het inbrengen van eigen vragen en casussen. Er is aandacht voor de innerlijke criticus die vaak je zelfvertrouwen ondermijnt. Hiermee ontwikkel je ambachtelijke vaardigheden die je in allerlei situaties kunt toepassen.

Meer impact en authenticiteit

Vrijwel alle deelnemers aan trainingen van ‘Leiderschap met impact’ geven terug dat ze een volgende stap hebben gezet in hun manier van zichtbaar worden en profileren. Ze hebben handvatten gekregen om hun effectiviteit blijvend te versterken.

Na afloop van dit programma:

 • weet je wat voor jou de cruciale aandachtspunten in de interactie zijn;
 • heb je ervaren wat het beste past voor jou en de ander;
 • heb je handvatten hoe je plannen inspirerend kunt presenteren ook als er tegenstand is;
 • kun je in verbinding blijven in lastige samenwerkingssituaties;
 • ben je overtuigender en kun je meer jezelf zijn als je een nieuwe functie hebt;
 • weet je hoe je meer impact en leiderschap kunt hebben. 

Data en prijzen najaar 2021:

Live versie in conferentie centrum Kaap Doorn in Doorn, met inachtneming van coronaregels (data binnenkort bekend: 

 • Woensdag  9.30 uur met avondprogramma tot 19.30 uur. 
 • Donderdag  met avondprogramma van 9.00 tot 17.30 uur. 
 • Vrijdag  van 9.00 tot 17.00 uur

De twee individuele coaching sessies van 1 uur worden in overleg bepaald en vinden online plaats of in Overveen (omgeving Haarlem). 

Totaal 7 dagdelen in 3 dagen aaneengesloten en twee afzonderlijke coaching sessies. 

Deelnamekosten live versie:

€ 2250,- excl. 21% BTW. Dit bedrag is inclusief begeleiding bij de voorbereidingsopdrachten en twee coaching sessies. 

Verblijfkosten conferentie oord (ongeveer € 504,- excl. 9% BTW)

Er is een kamer voor je gereserveerd met ontbijt, lunch en diner. We rekenen deze dagen op je volledige deelname. De live workshop gaat door bij minimaal vijf deelnemers (maximaal acht).

Online versie via Zoom (data binnenkort bekend) :

 • Woensdag van 9.30 uur tot 17.00 uur. 
 • Donderdag van 9.30 tot 17.00 uur. 
 • Vrijdag van 9.30 tot 17.00 uur 

De twee individuele coaching sessies van 1 uur worden in overleg bepaald en vinden online plaats. 

Totaal 6 dagdelen in 3 dagen aaneengesloten en twee afzonderlijke coaching sessies. 

Deelnamekosten online versie: 

€ 2250,- excl. 21% BTW. Dit bedrag is inclusief begeleiding bij de voorbereidingsopdrachten en twee coaching sessies. Geen verblijfkosten. 

We rekenen deze dagen op je volledige beschikbaarheid. De online workshop gaat door bij minimaal vier deelnemers (maximaal zes)

Vragen?

Heb je nog vragen? We komen graag met je in contact: telefonisch via 0653449174, via johncornelissen@leiderschap-met-impact.nl of via de knop in de titel. 

Waarom deze training?

Data training

Wie is John Cornelissen?

John werkt ruim dertig jaar met bestuurders, managers en professionals als  leiderschapscoach, directieadviseur en managementtrainer vanuit zijn bureau ‘Leiderschap met impact’.

Hij verzorgt Incompany programma’s waarbij hij managementteams coacht op hun effectiviteit. Hij werkt als persoonlijke coach met leiders die hun impact willen vergroten. Sinds 1989 is John tevens verbonden aan het Sioo – interuniversitair centrum voor organiseren en veranderen.

Binnenkort verschijnt zijn boek ‘Er staat iets op het spel – hoe je persoonlijke effectiviteit in je leiderschap brengt’. Hij schetst daarin zijn visie op hoe leidinggevenden op cruciale momenten overtuigender en authentieker kunnen zijn.

Wat anderen over John zeggen