John Cornelissen

Ik ben gefascineerd door hoe je in een organisatie een vonk kan laten overspringen om het nodige verschil te maken, bijvoorbeeld in een organisatieverandering, wanneer je een andere koers wilt varen of als je een nieuwe rol hebt gekregen.

Als leiderschapscoach werk ik met bestuurders, directeuren, managers en professionals aan hoe effectieve en persoonlijke communicatie de impact van leiderschap kan versterken. Ik heb me gespecialiseerd in hoe je op cruciale momenten authentiek en overtuigend kunt zijn. Bij het realiseren van veranderingen is het van belang in je aanpak verbinding te maken met gesprekspartners.

Als managementtrainer en directie- adviseur in incompany- en coachtrajecten nodig ik mensen uit het persoonlijke en zakelijke te integreren door drie werkplaatsen voor jezelf in te richten: ken je organisatie, ken jezelf en oefen je interactie.

Als docent bij Sioo – interuniversitair centrum voor organisatie- en veranderkunde verzorg ik onder meer de workshop Persoonlijke effectiviteit – authentiek adviseren en leidinggeven – binnen het Build your own Academy traject.

Ik werk vanuit mijn bureau Leiderschap met impact ruim dertig jaar in organisaties. Ik ben zowel vertrouwd met de thema’s en vraagstukken in directiekamers als op de werkvloer en alle dynamiek daartussen. Mijn benadering wordt door anderen gekarakteriseerd als integer, zorgvuldig en betrokken en altijd gericht op een directe toepasbaarheid in de dagelijkse praktijk.

Ik heb het vak geleerd door mijn eigen benadering te ontwikkelen, door het werken met klanten en in samenwerking met collega’s en vakontwikkelingsnetwerken. In mijn vak ben ik onder meer geïnspireerd door Otto Scharmer, Jaap Boonstra, Adriaan Bekman en Manfred van Doorn. Studerend aan Ridhwanschool/Diamond Approach for human development van A.H. Almaas.

Voorafgaand aan mijn werk in organisaties heb ik twaalf jaar gewerkt als acteur en zakelijk leider bij beroepsgezelschappen. Ik heb opleidingen voor dramadocent gevolgd aan de Theaterschool Amsterdam en de Hogeschool van de Kunsten in Utrecht.

Altijd geïnteresseerd in inspirerende samenwerkingen.

Specialiteiten:

 • Ontwerpen en uitvoeren van in-company programma’s op maat op het gebied van
  • persoonlijk leiderschap,
  • persoonlijke effectiviteit en
  • verbeteren van de interactie van directies, managers en professionals.
 • Coachingstrajecten voor bestuurders, directeuren en managers bij
  • het leidinggeven aan veranderingen,
  • omgaan met weerstand,
  • thuisraken in een nieuwe functie en
  • omgaan met burnoutklachten in het werk.

Wat anderen over John zeggen: