Incompany Effectief en persoonlijk leiderschap

Voor jouw organisatie op maat gemaakt programma op het gebied van effectiviteit en leiderschap.

Het onderscheidende van incompany is dat er aandacht is voor de samenhang van de verschillende aspecten die van belang zijn.

Incompany programma’s van Leiderschap met impact dragen direct bij aan het realiseren van de plannen voor de toekomst van de organisatie doordat ze aansluiten bij de vragen van de mensen die het moeten gaan doen. 

 • Doordat deelnemers in het programma  feedback krijgen op hun persoonlijke talenten en valkuilen zetten zij een volgende stap in het versterken van hun expertise en hun vermogen anderen te inspireren en motiveren.
 • Deelnemers krijgen in het programma de gelegenheid hun eigen stijl en invulling te vinden binnen de kaders van de nieuwe strategie.
 • Zij doen dat mede door het oefenen van eigen reële situaties. Houding en vaardigheden worden aangescherpt in eigen casussen waardoor bevindingen direct in de dagelijkse praktijk toegepast kunnen worden.
 • Mensen voelen zich daardoor comfortabeler in hun leiderschapsrol en zijn effectiever. Daarmee winnen ze aan impact en statuur die nodig is om met complexe situaties om te gaan.

Wat zijn keuzecriteria om bij een trainings- of coachingsvraag te besluiten voor een incompanyprogramma?

 • Heeft de vraag betrekking op meerdere mensen met overeenkomstige vraagstukken bijvoorbeeld in een managementteam, een groep professionals of medewerkers?
 • Gaat het om verbeteren van de effectiviteit die meer mensen in de organisatie zich eigen zouden moeten maken?
 • Is er behoefte aan verankering van nieuwe routines van mensen in de organisatie, bijvoorbeeld met behulp van formats of procedures?
 • Is het van belang dat er op maat van de situatie, de vraagstukken of de mensen, een traject wordt gemaakt dat precies past?

Bij een ja op een of meer van bovenstaande vragen is het zinnig een incompany traject te overwegen.

Enkele voorbeelden van incompany trajecten van leiderschap met impact

 • Een algemeen directeur wil zichzelf en zijn directieteam van een uitvoeringsorganisatie bij een ministerie laten begeleiden bij het implementeren van een nieuwe werkwijze binnen het team. Visie ontwikkeling, strategiebepaling, sturing aan de kernprocessen en onderlinge samenwerking zijn de belangrijkste thema’s.
 • Een directeur van een gemeente wil dat alle afdelingen effectiever worden in het realiseren van de veranderingen die geformuleerd zijn.
 • Een HR manager bij een verzekeraar wil een groep senior-managers in het kader van een Management Development traject laten begeleiden naar hun toekomstige rol van directeur.
 • Een vakbond wil beleidsmedewerkers op een andere, meer persoonlijke manier laten communiceren met kaderleden en leden.

Als je geïnteresseerd bent om van gedachten te wisselen  in het kader van een incompany programma nodig ik je uit contact met me op te nemen.

Meer weten? Neem contact op!

Als je geïnteresseerd bent om van gedachten te wisselen  in het kader van een incompany programma nodig ik je uit contact met me op te nemen.

Wie is John Cornelissen?

John werkt ruim dertig jaar met bestuurders, managers en professionals als  leiderschapscoach, directieadviseur en managementtrainer vanuit zijn bureau ‘Leiderschap met impact’.

Hij verzorgt Incompany programma’s waarbij hij managementteams coacht op hun effectiviteit. Hij werkt als persoonlijke coach met leiders die hun impact willen vergroten. Sinds 1989 is John tevens verbonden aan het Sioo – interuniversitair centrum voor organiseren en veranderen.

Binnenkort verschijnt zijn boek ‘Er staat iets op het spel – hoe je persoonlijke effectiviteit in je leiderschap brengt’. Hij schetst daarin zijn visie op hoe leidinggevenden op cruciale momenten overtuigender en authentieker kunnen zijn.

Wat anderen over John zeggen